Què és el període d'acoblament pel que passen totes les parelles?

per Redacció, el 22 d'abril de 2023 a les 06:00
Quan una relació comença ha de passar per un període d'acoblament. És a dir, una fase en què les dues persones que conformen la relació comencen a conèixer-se de veritat i a demanar canvis per millorar el vincle i la convivència.

Com explica la psicòloga i sexòloga Maria Esclapez, és normal demanar canvis en la parella i és lògic fer-ho. El més comú és que al principi costi adaptar-se al que demana l'altra persona, ja que tots tenim costums i hàbits que es fa difícil modificar. És per això que cal tenir molta paciència, tant amb un mateix com amb l'altra.


Molts cops haurem de demanar el mateix canvi repetides vegades a la nostra parella i no passa res. Això sí, tot té un límit i cal tenir en compte que la nostra funció no és educar a l'altra persona. Si repetim la mateixa petició moltes vegades i no hi ha manera, és possible que haguem de replantejar-nos la relació.

El millor per construir una relació sana és no forçar les coses i deixar que surtin naturals. Així que si hem d'anar molt al darrere de la nostra parella i "obligar-la" a fer allò que li demanem, és molt probable que no estiguem fets l'un per l'altra.

 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: