La teva relació es basa en el trauma o en l'amor?

per Relació, el 17 d'abril de 2023 a les 06:00
Moltes relacions no es basen en l'amor, sinó en el trauma. Com explica la psicòloga Stephanie Sarkis a Psychology Today, és molt habitual que les relacions desenvolupades al voltant d'un trauma es caracteritzin per un sentiment de voler estar amb aquella persona i alhora sentir que no està feta per a tu.

És una sensació estranya, perquè tens por a perdre-la, però alhora saps que la vostra relació no té futur. I per aquest motiu no t'atreveixes a alçar la veu i comunicar tot allò que no t'agrada. Aguantes coses inimaginables només perquè l'altra persona no marxi del teu costat i, el pitjor de tot, és que quan per fi et decideixes a comunicar les teves necessitats se't titlla d'egoista.


En una relació sana mai et sentiràs culpable. Com a mínim, no hauria de ser habitual. La teva parella ha de ser un suport per a tu, una persona en qui confiar i poder obrir-te en canal sense por a ser jutjat/da. Així que si la teva relació et genera por i ansietat, és hora de buscar ajuda d'un professional per trobar una sortida.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: