Què és l'agressió passiva i com detectar si algú t'està manipulant

per Redacció, el 20 d'abril de 2023 a les 06:00
Les relacions humanes són complicades i sovint comporten comportaments tòxics que afecten la nostra salut mental i emocional. La manipulació, per exemple, és una actitud tòxica que es dona quan algú intenta controlar la conducta, les emocions o els pensaments d'una altra persona.

A vegades és molt fàcil detectar que algú t'està manipulant, però d'altres no ho és tant. Existeixen un tipus de manipulació que es diu agressió passiva que es dona quan, per exemple, algú t'insulta amb un to de veu calmat i després nega que això hagi passat o et titlla de mentider/a. Amb això aconsegueix que acabis normalitzant les faltes de respecte i el sentiment de culpabilitat.

Les víctimes de manipulació acaben amb l'autoestima destruïda i perdent la seva llibertat. Perquè això no passi, cal aturar aquest tipus de manipulació de seguida i el primer pas és detectar-la.

 


Si amb aquests senyals detectes que estàs sent víctima de la manipulació passiva, el millor serà que prenguis distància i et prioritzis.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: