Els influencers i streamers començaran a ser regulats per llei: com els afectarà?

per Redacció, el 24 d'abril de 2023 a les 06:00
El juliol del 2022 va entrar en vigor una nova Llei General de Comunicació Audiovisual (LGCA) per regular el paper de les persones que tenen un impacte en la societat a través de les plataformes digitals.

Aquesta llei consolida la creació del Registre Estatal de Prestadors del Servei de Comunicació Audiovisual i els influencers i streamers més famosos hi hauran d'estar inscrits. La finalitat és regular la seva activitat i, per fer-ho, diferenciaran entre el tipus de servei que ofereixen, si el seu públic es troba majoritàriament en una comunitat autònoma o si el contingut està dirigit a tots els usuaris.


És a dir, segons l'esborrany del nou Reial de Decret de la Llei Audiovisual, que encara ha de ser aprovat, els influencers i streamers  hauran d'estar inclosos al Registre Audiovisual. A més, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) indica que també s'hauria de classificar de manera separada els prestadors de contingut associats al vídeo dels que només fan servir àudio.

I com afectarà els creadors de continguts?

Aquesta nova llei implantarà un codi de conducta per tal de protegir més els usuaris. En concret, es vol intentar lluitar contra aquells continguts que es considerin "no beneficiosos" per a la salut. Caldrà veure ara qui tipus de vídeos s'inclouen en aquests grup.

Un altre dels apartats que generen polèmica és el de "protecció dels usuaris enfront de la desinformació". És a dir, el govern podrà sancionar i, fins i tot, tancar aquells canals que ells considerin que estan desinformant. Aquesta llei, però, no només suposarà multes als creadors, sinó que també contempla ajudes a aquells canals que fomentin actituds positives.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: