Com funciona el nostre cervell quan ens enamorem?

per Redacció, el 1 de maig de 2023 a les 06:00
L'antropòloga i biòloga nord-americana Helen Fisher ha estudiat com l'amor i l'atracció afecten el cervell i ha descobert que l'enamorament funciona com una addicció.

Segons explica l'experta, el desig sexual, l'amor romàntic i el vincle són els tres canals per on pot fluir l'amor. L'amor romàntic intens, concretament, és una de les substàncies més addictives de la Terra i permet concentrar l'energia de l'aparellament en només una persona.

A més, s'ha vist que després de ser rebutjats per la persona que estimem, el cervell activa la mateixa zona que l'amor romàntic intens. És a dir, "el que vols és oblidar-te d'aquella persona i continuar amb la teva vida, però no, encara l'estimes més fort".

Però, com ens enamorem? El doctor en Biologia i professor i investigador de Genètica de la Universitat de Barcelona, David Bueno, explica que el cervell passa per tres etapes:


 



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: