Logotip de Adolescents.cat

La frase que hauries de dir sempre a la teva parella

per Redacció, el 11 de juliol de 2023 a les 06:00
Discutir amb la teva parella de tant en tant és normal. És impossible que estigueu d'acord amb tot i per això sorgeixen conflictes.

L'important, com indica el psicòleg Leon F. Shelter a Psychology Today, és la manera com resoleu els conflictes: amb el mètode tauró, on una o ambdues parts defensa els seus interessos agressivament; amb el mètode tortuga, en el que una o ambdues parts evita el conflicte; el mètode oset, en el que una part sacrifica els seus interessos perquè l'altra guanyi; el mètode guineu, en el que us obligueu a cedir ambdós, tot i que un tingui raó; o el mètode mussol, en el que ambdues parts protegeixen els seus interessos i els de la relació. Aquest últim és el millor per tenir una relació sana.


Heu de tenir present que les relacions requereixen equilibri i no us heu d'imposar ni amagar-vos ni donar tot de vosaltres a canvi de res. Es tracta de defensar la vostra posició amb empatia i flexibilitat. El problema, però, és que alguns conflictes amaguen altres conflictes no solucionats. Per aquest motiu és important fer sempre aquesta pregunta després d'una discussió: "Hi ha alguna altra cosa de la qual t'agradaria que parléssim?".

És una frase que no costa res dir-la i que pot millorar molt la vostra relació. Així, us deixareu de centrar únicament en els microconflictes que sorgeixen en el dia a dia i donareu lloc a aquells més profunds dels que us costa parlar. És un hàbit amb el qual aconseguireu millorar la comunicació i solucionar tots els malentesos.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: