Què passa quan la teva parella t'és infidel?

per Redacció, el 12 de juliol de 2023 a les 06:00
Hi ha persones que són infidels en totes les seves relacions i n'hi ha d'altres que ho fan una vegada i es penedeixen tant que no ho tornen a fer mai més, però en tots dos casos hi ha conseqüències greus per la persona enganyada.

La confiança és imprescindible perquè una relació funcioni i quan la teva parella és infidel sents una gran traïció. La persona que estimaves i que creies que t'estimava t'ha fallat, i ja mai més podràs tornar a confiar de la mateixa manera. El més normal és experimentar canvis en l'estat d'ànim, bloquejos, hipervigilància, gelosia, pèrdua de l'autoestima... I això, evidentment, afectarà en les teves properes relacions.


Segons un estudi publicat a Journal of Social and Personal Relationships, "l'impacte psicologic d'una infidelitat no només genera commoció emocional, sinó que també s'experimenten canvis negatius en la salut física". A més, es desenvolupa una gran por a que la situació es repeteixi i certa desconfiança.

Tot i això, és possible recuperar la confiança i superar el trauma, però en la majoria de casos cal ajuda d'un professional de la salut mental. Així que si ho creus necessari, busca ajuda i recuperar la seguretat en les teves relacions.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: