El ChatGPT aprovaria els exàmens de selectivitat?

per Redacció, el 5 de maig de 2023 a les 06:00
Sabem que la majoria dels exercicis que apareixen als exàmens de selectivitat podrien ser resolts pel ChatGPT, però t'has preguntat mai quina nota trauria? Uns docents han volgut donar resposta a aquesta pregunta i han posat a prova el xat d'intel·ligència artificial més utilitzat del moment.

Els resultats que ha obtingut als exàmens de selectivitat de l'any 2022 han estat els següents:


 


Tot i això, la IA encara no és capaç de resoldre tots els exàmens. El de matemàtiques, per exemple, el suspendria amb un 4,6, ja que és difícil fer entendre a un xatbot una nomenclatura matemàtica complexa. De totes maneres, en Quique Caro, professor de matemàtiques a batxillerat i a l'ESO, se sorprèn de què una màquina "pugui resoldre perfectament una integral complicada".

Pel que fa a les assignatures de física, química i tecnologia industrial, la IA es perd en els càlculs i li costaria arribar al 5. A més, no té eines per resoldre preguntes d'anàlisi musical o dibuix tècnic, però sí que fa un bon examen de dibuix artístic. A assignatures com geografia, cultura audiovisual o biologia, en canvi, trauria un notable alt o, fins i tot, un excel·lent.

En la literatura, trobem que la catalana se li complica i s'inventa totes les respostes. En canvi, en la castellana és capaç de contestar amb solidesa preguntes sobre "El Quixot" o les obres de Pérez Galdós i San Juan de la Cruz.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: