Un grup de científics de Granada creen la primera còrnia artificial

per Redacció, el 8 de maig de 2023 a les 06:00
Un grup de científics de Granada han creat la primera còrnia artificial, dissenyada i generada a partir de biomaterials i cèl·lules mare, i ha superat el seu primer assaig clínic en humans.

Els mateixos investigadors, que pertanyen al Grup d'Enginyeria Tisular de la Universitat de Granada i Institut d'Investigació Biosanitària ibs, han compartit aquesta bona notícia amb els resultats de l'estudi a la revista 'Biomedicine&Pharmacotherapy'.


La còrnia es va dissenyar a partir dels ulls de donants i les seves cèl·lules es van utilitzar per fabricar còrnies artificials. El grup va crear la primera l'any 2006 i, després d'anys d'investigació preclínica i experimental, l'any 2014 es va iniciar l'assaig clínic d'aquesta, on van participar cinc pacients amb visió molt reduïda per úlceres corneals cròniques.

"A causa de la complexitat d'aquest tipus d'assajos clínics, es van implantar les còrnies artificials amb una diferència de tres mesos a cada pacient, per anar comprovant que no hi havia cap efecte secundari, de manera que l'últim la va rebre l'any 2015", van explicar.


Cada pacient ha estat avaluat durant cinc anys per garantir l'absència d'efectes secundaris o complicacions rellevants i, per ara, els resultats estan sent molt prometedors.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: