Les 10 minisèries de TV més premiades

per Redacció, el 13 de maig de 2023 a les 06:00
Al llarg de la història de la televisió, hi ha hagut diverses minisèries que han rebut elogis de la crítica i del públic per la seva excel·lència a la narrativa, l'actuació i la producció. A continuació, et compartim les 10 minisèries més premiades de la història de la televisió:

 


Versió sense playbuzz

'Chernobyl' (2019)
És una minisèrie d'HBO que explica la història del desastre nuclear de Chernobyl el 1986, des dels dies posteriors a l'explosió fins a la investigació i el judici posterior. Se centra en els esforços dels científics, bombers i civils per contenir els efectes de la radiació i els polítics que van intentar encobrir la magnitud del desastre.

Aquesta minisèrie va ser àmpliament elogiada per la crítica i va rebre nombrosos premis, entre els quals 10 premis Emmy, dos Globus d'Or i un Critics' Choice Television Award.

'American Crime Story: The People v. O.J. Simpson' (2016)
És una sèrie antològica de Ryan Murphy que relata casos famosos de crims i judicis. La primera temporada s'enfoca al judici d'O.J. Simpson per l'assassinat de la seva esposa Nicole Brown i el seu amic Ron Goldman. La sèrie mostra l'impacte mediàtic del judici i com la raça, el gènere i la fama van afectar el procés legal.

Va guanyar dos Globus d'Or i dos Emmy en les categories de Millor Minisèrie de TV i Millor actriu principal per a Sarah Paulson, entre molts altres guardons.

'Olive Kitteridge' (2014)
És una minisèrie basada en la novel·la homònima d'Elizabeth Strout. La història segueix la vida d'Olive Kitteridge, una mestra jubilada i la seva relació amb el seu marit, fill i altres habitants de la petita ciutat de Maine on viu. La sèrie explora temes com la vellesa, la solitud, la depressió i la relació entre pares i fills.

La sèrie és una adaptació de la premiada novel·la homònima d'Elizabeth Strout i va obtenir vuit premis Emmy, entre els quals el de Millor Minisèrie de TV, a més de múltiples guardons a la interpretació de l'oscaritzada McDormand.

'El infiltrado' (2016)
És una minisèrie d'espionatge i thriller basada en la novel·la de John Le Carré. La història segueix Jonathan Pine, un exsoldat britànic i gerent d'hotel que és reclutat pels serveis d'intel·ligència per infiltrar-se en una xarxa de tràfic d'armes i drogues liderada per un empresari britànic-rus. La sèrie explora temes com la corrupció, la traïció i la moralitat.

L'actuació de Hiddleston li va merèixer un Globus d'Or i, a més a més, va ser premiada amb l'Emmy a la Millor Minisèrie de TV, entre altres premis i multitud de nominacions.

'Gambito de dama' (2020)
És una sèrie de drama i suspens que segueix la vida de Beth Harmon, una prodigiosa jugadora d'escacs que lluita contra l'addicció a les drogues i l'alcohol mentre competeix al món dels escacs professionals. La sèrie explora temes com ara la identitat, l'addicció, la solitud i la recerca de l'èxit.

Va obtenir multitud de premis, entre ells el Globus d'Or a la Millor minisèrie de TV i l'Emmy a la mateixa categoria.

'Fargo' (2014)
És una sèrie d'antologia inspirada en la pel·lícula homònima dels germans Coen. Cada temporada explica una història independent, encara que totes comparteixen elements com la ubicació al mig oest dels Estats Units i l'ús de personatges excèntrics i violents. La sèrie explora temes com ara el crim, la corrupció i la moralitat.

Al llarg de les quatre temporades ha rebut nombrosos premis tant a Millor minisèrie de TV com a les grans actuacions del seu repartiment.

'The Pacific' (2010)
És una minisèrie de guerra basada en les experiències reals dels marines nord-americans al teatre del Pacífic durant la Segona Guerra Mundial. La sèrie segueix les històries de diversos marines mentre lluiten contra l'Imperi de Japó en campanyes com Guadalcanal, Peleliu i Okinawa. La sèrie explora temes com el trauma de la guerra, la companyonia i la lluita per la supervivència.

Va ser guanyadora de vuit premis Emmy, entre ells, el de Millor minisèrie de TV.

'True Detective' (2014)
La sèrie segueix dos detectius, interpretats per Matthew McConaughey i Woody Harrelson, mentre investiguen un assassinat a Louisiana en diferents moments al llarg de 17 anys. La sèrie explora temes com la identitat, la religió i la naturalesa humana a través d'una narrativa no lineal i amb una atmosfera fosca i malenconiós.

Va guanyar múltiples premis, entre ells l'Emmy a Millor direcció en sèrie de drama de TV i el BAFTA a Millor sèrie de TV internacional.

'Wolf Hall' (2015)
La sèrie es desenvolupa al segle XVI i segueix el conseller d'Enric VIII, Thomas Cromwell, mentre puja al poder a la cort anglesa. Basada en la novel·la homònima d'Hilary Mantel, la sèrie explora la política i la religió en una època de grans canvis a Anglaterra, així com la complexa personalitat de Cromwell i la seva relació amb el rei.

Ha guanyat diversos premis BAFTA com el de Millor sèrie de drama de TV, millor actor principal per Rylance, i un Globus d’Or a Millor minisèrie de TV.

'The White Lotus' (2021)
La sèrie se centra en un grup d'hostes que s'allotgen en un exclusiu complex turístic a Hawaii i al personal que hi treballa. A mesura que la trama es desenvolupa, s'exploren temes com ara la classe social, la raça, el gènere i la fragilitat de la vida moderna. La sèrie combina elements de comèdia i drama, i compta amb un elenc destacat, incloent-hi Connie Britton i Jennifer Coolidge. 

Ha estat guardonada amb nombrosos premis Emmy, inclòs el de Millor Minisèrie de TV.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: