Aquest home bat el rècord de viure sota l'aigua

per Redacció, el 16 de maig de 2023 a les 06:00
Joseph Dituri, investigador i professor de la Universitat del Sud de Florida, ha batut el rècord mundial de viure durant més de 74 dies sota l'aigua sense despressurització.

Es troba a l'hotel Jules' Undersea Lodge, situat a la llacuna Key Largo de Florida. És l'únic hotel sota l'aigua dels Estats Units, a més de 9 metres de profunditat. A diferència d'un submarí, l'hotel no utilitza tecnologia per ajustar-se a l'augment de la pressió submarina.


L'objectiu del projecte és estudiar com reacciona el cos humà davant l'exposició a la pressió extrema durant un llarg termini. Els investigadors que hi ha al darrere supervisen la salut de l'home a través d'una sèrie de proves mèdiques. A més, també analitzen els efectes psicològics d'estar tant de temps aïllat i tancat.

Tot i això, Joseph està fent vida normal. L'investigador segueix impartint les seves classes d'enginyeria biomèdica online sota l'aigua. Es lleva cada dia a les cinc del matí i fa una mica d'exercici. A més, està mantenint una dieta rica en proteïnes.


L'investigador té 55 anys i estarà 100 dies sota l'aigua. "La curiositat pel descobriment m'ha portat fins aquí", ha explicat a l'agència Associated Press. També ha confessat que el que més troba a faltar és la llum del sol.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: