Assetjament sexual a classe: quants professors d'universitat estan sent investigats a Catalunya?

per Redacció, el 17 de maig de 2023 a les 09:36
Aquesta setmana us explicàvem que la Universitat Ramon Llull havia rebut una quarta denúncia per assetjament sexual contra un professor de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.

Per desgràcia, aquesta no és l'única denúncia contra un docent. TV3 ha contactat amb totes les universitats catalanes per preguntar quants alumnes han denunciat un professor per abús de poder o assetjament sexual. Encara que no totes les universitats han respost, almenys se sap que un total de 33 professors són investigats o ho han estat. Segons informa TV3, d'aquests casos, actualment cinc estarien oberts i encara no s'haurien resolt.


Entre les universitats amb més casos, hi ha la Pompeu Fabra, que en compta 8, tres dels quals al Tecnocampus de Mataró. També l'Autònoma i la de Lleida, amb 6 casos cadascuna, o la de Girona, amb 4. La Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat Ramon Llull parlen de dos.

Cal assenyalar que si bé cada dia hi ha més víctimes que denuncien, els protocols no han avançat massa i continuen sent lents. De fet, la major part de les alumnes que han denunciat, asseguren que el cost personal i acadèmic que paguen és molt alt. Expliquen a TV3 que a vegades han de seguir relacionant-se amb el docent assenyalat o acaben veient com el cas queda en no res.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: