Per què l'ovulació fa mal?

per Redacció, el 22 de juliol de 2023 a les 06:00
El dolor associat a l'ovulació és un problema que afecta a un 40% de les persones que menstruen. Tot i això, hi ha molt poca informació sobre el tema perquè gairebé ningú ho comenta a consulta. 

L'ovulació és una mica complexa, ja que involucra un fol·licle on es troben tots els òvuls que la persona tindrà al llarg de la seva vida. En poc temps augmenta la seva mida dràsticament, passant de 4 mil·límetres a 10 mil·límetres. A més, l'ovulació només ocorre en un dels ovaris, de manera que el dolor pot canviar de costat a cada cicle.


Quan el fol·licle és madur, l'òvul és expulsat. I, com explica la doctora Elizabeth Ginsburg a New York Times, "cada ovulació implica un trencament", però continua sense estar del tot clar si això és el que causa dolor.

També és possible expulsar una mica de sang durant l'ovulació. Això és perquè a vegades l'ovulació coincideix amb una expulsió de fluids i pot implicar una mica de sang. Però no és res preocupant.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: