Així és com pots evitar que la gelosia destrueixi la teva relació

per Redacció, el 19 de maig de 2023 a les 06:00
La gelosia és una reacció emocional que apareix quan perceps una amenaça cap a alguna cosa que consideres pròpia com, per exemple, la teva parella.

Tots hem tingut aquest sentiment alguna vegada a la vida. És normal i no ha de ser dolent. El problema és que sovint no saps gestionar la situació i acabes qüestionant la fidelitat i la lleialtat de la teva parella, la qual cosa genera conflictes i discussions. És a dir, es crea un ambient de desconfiança i tensió molt tòxic per la relació.


El que hauries de fer per alliberar-te d'aquesta inseguretat és parlar amb la teva parella sobre com et sents i intentar entendre el motiu que fa que et sentis així. Si no ho parleu, és molt probable que acabis tenint comportaments controladors com, per exemple, xafardejar les xarxes socials de la teva parella o voler saber què està fent tota l'estona.

A més, els experts expliquen que la gelosia s'origina a la infància i que, normalment, és fruit d'una baixa autoestima. Així que és possible que per gestionar la teva gelosia hagis de treballar l'amor propi. I això és molt important perquè els sentiments tan intensos poden generar ansietat, depressió i estrès crònic.


Evidentment, cal diferenciar entre la gelosia que neix d'una paranoia d'aquella que sorgeix de signes evidents de què la teva parella t'està sent infidel. En el segon cas, el millor sol ser fiar-te de la teva intuïció i allunyar-te d'aquesta persona que no et sap valorar.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: