L'exercici que diuen que pronostica quants anys viuràs

per Redacció, el 26 de maig de 2023 a les 06:00
Un estudi brasiler ha descobert un indicador d'esperança de vida que consisteix a seure i aixecar-te utilitzant els mínims punts de suport possibles.

L'exercici s'ha fet viral a TikTok i consisteix a intentar seure sense recolzar-te amb les mans, braços o genolls i després aixecar-te de la mateixa manera. Segons els resultats de l'estudi, com més punts de recolzament necessitis, menor serà la teva esperança de vida.

 
@cienciaychandal #pegar un video de @sergiopeinadotrainer #greenscreen Un simple ejercicio que predice tu Esperanza de Vida #fitness #salud #ejercicio #ciencia #sergiopeinado #thegrefg ♬ KILL EM (FEAT. KYRAL X BANKO) - SoDown

Tot i que pugui semblar fàcil, a partir dels 40 anys es converteix en tot un repte, ja que exigeix flexibilitat, equilibri, coordinació i força. La tècnica més fàcil és la de creuar les cames per baixar i fer impuls amb els braços per aixecar-se, però hi ha altres maneres.

 
@profeagusinsaurralde Quiero verte a vos ahora 🤩 #challenge #challenges_tiktok #parati #viralvideo ♬ She Share Story (for Vlog) - 山口夕依

L'estudi es va realitzar a un grup de 2.002 homes i dones d'entre 51 i 80 anys. La conclusió va ser que les persones que necessitaven tant les mans com els genolls per baixar, tenien gairebé set probabilitats més de morir en els següents anys que aquells que podien baixar i pujar sense cap ajuda.

Cal tenir en compte que la cultura i l'exercici són factors que condicionen el resultat, ja que a Àsia, per exemple, estan acostumats a seure constantment a terra. Així doncs, ja tens un motiu més per començar a fer exercici.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: