Logotip de Adolescents.cat

Així és com les teves amistats poden salvar la teva relació

per Redacció, el 4 de juliol de 2023 a les 06:00
La majoria de persones, quan comencen una relació, queden absorbides per aquesta. Volen estar sempre amb la seva parella i deixen una mica de banda les seves amistats.

Al principi és normal que això passi, ja que et trobes en fase de lluna de mel. Però un cop les hormones tornen a la seva normalitat, tot es calma. És aleshores quan, segons explica el psicòleg Mark Travers a Psychology Today, els bons amics poden marcar la diferència de la teva relació romàntica.


El primer motiu és que és impossible que la teva parella satisfaci totes les teves necessitats. Necessites rodejar-te d'altres persones amb qui comparteixes interessos i amb qui pots passar una bona estona. En cas contrari, seràs molt exigent amb la teva parella i això pot suposar una càrrega molt pesada per a ell/a.

El segon motiu és que les bones amistats poden contribuir a salvar la teva relació. Pensa-ho fredament, "les persones properes serveixen com a fonts importants en les relacions, proporcionant una espatlla per plorar en moments de tensió". En definitiva, t'ajuden a mantenir la calma i et donen una visió diferent dels conflictes de la teva relació.


I, l'últim motiu, és que les amistats et salven de perdre la teva essència. "És important recordar que la teva parella es va enamorar de qui eres abans que fossis una gran part de la seva vida: mantenir aquestes relacions preexistents per mantenir intacta la teva identitat".

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: