Per què és important comunicar els teus sentiments a la teva parella?

per Redacció, el 8 de juny de 2023 a les 06:00
La comunicació és la base de tota relació sana. Entendre que tu i l'altra persona veniu de contexts diferents i acceptar que hi haurà coses en què no coincidireu és important per estar bé.

Així doncs, si sents que la teva parella té actituds o comentaris que et fan mal i que no se n'adona, és molt necessari que li facis saber. Si no ho fas, el més probable és que segueixi amb aquest comportament i que tu cada vegada estiguis pitjor, la qual cosa pot comportar que un dia explotis i tot sigui molt pitjor del que podria haver estat.


La por a parlar és molt comú en persones que, al llarg de la seva vida, han entès que han de complaure els altres. Aquesta por sol estar lligada a la por a l'abandonament i a no sentir-se estimat/da. Si és el teu cas, has de saber que tens dret a dir les coses que sents igual que l'altra persona té dret a enfadar-se.

La idea és que la persona que rep la crítica sigui capaç de ser autocrítica amb ella mateixa i canviar per tal de millorar la relació. Si no ho fa i simplement es limita a enfadar-se, hauries de plantejar-te si realment et val la pena estar amb algú que té intenció de millorar.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: