Indulten a una dona després de passar 20 anys a la presó acusada de matar als seus 4 fills

per Redacció, el 7 de juny de 2023 a les 06:00
Kathleen Folbigg és una dona australiana que va ser acusada de matar als seus 4 fills i condemnada a 30 anys de presó.

L'acusada va al·legar des d'un primer moment que era innocent i que la mort dels seus fills es devia a causes naturals, però ningú la va creure. Ara, 20 anys després, la ciència li ha acabat donant la raó.


Les morts de Caleb, Patrick, Sarah i Laura van passar entre el 1989 i 1999. Segons han explicat diversos mitjans australians, els menors tenien entre 19 dies i 19 mesos quan van morir a Hunter Valley, a uns 120 quilòmetres de Sydney.

L'any 2021, un centenar de científics australians i estrangers van firmar una petició per reclamar la seva llibertat, ja que noves proves mèdiques afirmaven que les morts estaven vinculades a mutacions genètiques rares o a problemes de salut congènits.


La realitat és que mai hi va haver proves suficients que mostressin evidencia que la mare els havia matat. Ella mateixa va apel·lar contra la condemna diverses vegades, però no ha estat fins ara que una investigació d'un any ha permès establir un "dubte raonable" sobre la causa de les morts.

La investigació l'ha liderat un jutge jubilat, Tom Bathurst, i ha conclòs que les dues filles, Sarah i Laura, eren portadores d'una mutació genètica rara (CALM") que pot causar arrítmies i mort sobtada.

A més, un dels germans, Patrick, tenia una patologia neurològica subjacent, que el predisposava a tenir atacs d'epilèpsia letals. I, la mort del germà més gran, Caleb, no s'ha considerat sospitosa, tot i que inicialment s'havia dit que tindria una alteració genètica com la del seu germà.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: