Així és la fòbia que moltes persones experimenten a l'estiu

per Redacció, el 7 de juny de 2023 a les 06:00
La talassofòbia és la por persistent i intensa al mar o a les aigües profundes. És una fòbia que, a no ser que visquis a una ciutat o poble de la costa, només apareix quan arriba el bon temps.

Aquesta por pot haver-se donat després de viure alguna experiència traumàtica relacionada amb una gran massa d'aigua com, per exemple, haver experimentat sensació d'ofegament en algun moment de la vida.


També és possible que la por hagi sorgit després de veure com altres persones patien mentre es trobaven dins del mar o de l'oceà. I no necessàriament ha de ser a la vida real, sinó que la fòbia també pot haver sorgit arran d'una pel·lícula o sèrie.

Per superar aquesta fòbia és possible que es necessiti rebre teràpia per part d'algun professional de la salut mental especialitzat en trastorns. La més efectiva sol ser la teràpia cognitiva-conductual d'exposició, que consisteix a fer-te exposar a poc a poc allò que et fa por per tal que l'ansietat vagi disminuint.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: