Aquest és el millor moment del dia per estudiar, segons la ciència

per Redacció, el 7 de juny de 2023 a les 09:08
Quina és la millor hora per estudiar? Depèn de la persona i del seu cronotip. Juan Antonio Madrid, pioner en el desenvolupament de la Cronobiologia a l'Estat detalla les claus d'un estudi eficient i eficaç.

Aquest especialista assegura que cada persona té el seu propi cronotip, la tendència a ser més matiners o més nocturns, i cadascú sap en quin moment la seva ment està més activa: "És quelcom que hem de conèixer cada individu”, defensa. Amb tot, però, el seu lema és "lliçó adormida, lliçó apresa".


I és que, amb independència del cronotip, "hi ha una cosa que no falla mai": que després d'estudiar s'ha de dormir. "Si dorms, aconsegueixes que els continguts, que són com llibres a la taula d'un bibliotecari, es cataloguin i s'ordenin als seus prestatges". D'aquesta manera, s'aconsegueix que aquests records passin a la memòria a mitjà i llarg termini. Per això, presentar-se a un examen sense dormir fa que al cap d'una setmana, s'oblidi la matèria estudiada.

A més, avisa que estudiar durant tota la nit no és gaire saludable. "No s'hauria de prolongar la nit per estudiar i dormir durant el dia. D'aquesta manera invertim el nostre patró natural del son i això, a la llarga, té més efectes negatius que positius", explica. 



 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: