Per què apareixen granets a la barbeta i com eliminar-los

per Redacció, el 14 de juny de 2023 a les 06:00
L'acne és un problema comú que afecta moltes persones i un dels llocs més comuns on apareix és a la barbeta. Aquests granets poden ser especialment frustrants perquè solen ser difícils d'eliminar, però avui t'explicarem alguns consells per eliminar-los definitivament.

El primer que cal tenir en compte és que, com explica la Dra. Arantxa Arana a la revista Elle, "els canvis hormonals influeixen, però també ho fa descuidar la neteja facial". Tot i això, aquests brots poden aparèixer just abans o durant la menstruació a causa d'un augment de la testosterona.


També és cert que es tracta d'una zona propensa a crear granets, ja que forma part de la zona T del rostre que és rica en fol·licles pilosebacis. Tot i això, aspectes com l'estrès, els desequilibris hormonals, una alimentació desequilibrada o, fins i tot, l'increment de la temperatura i la humitat de la pell, incentiva la producció de seu i, per tant, l'aparició de granets.

A més, tocar molt aquesta part del rostre amb la mà també pot afavorir que apareguin granets, així com dur accessoris que freguin la zona com cascs o protectors de boxeig.


Com eliminar-los?


Com explica la Dr. Arana, "el tractament ideal consistiria a eliminar les causes que produeixen l'acne, així com utilitzar maquillatges oil free i no comedògens, però es pot millorar l'aparença del pacient utilitzant els productes cosmètics que hi ha a la farmàcia en combinació amb els tractaments prescrits pel dermatòleg en els casos en què siguin necessaris".

Netejar la pell cada dia també és molt important per retirar l'excés de seu. S'hauria de fer al matí i a la nit i eixugar la cara amb una tovallola suau. És essencial que es facin servir netejadors que no irritin la pell i que continguin actius efectius contra l'acne com l'àcid salicílic.

A més, és recomanable exfoliar la pell de manera regular per tal d'eliminar les impureses de la pell. L'ideal és fer-lo 1 o 2 cops per setmana amb exfoliants químics i després aplicar una crema hidratant per tal que la pell no es ressequi.

I, sobretot, és molt important no manipular els punts negres ni els grans per tal d'evitar infeccions.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: