Aquest nou fàrmac està salvant la vida de pacients de càncer

per Redacció, el 19 de juny de 2023 a les 06:00
L'any 2008, una dona va rebre el diagnòstic de càncer renal metastàtic i li van donar 3 mesos de vida. Ara, 15 anys més tard, ha superat el càncer renal i una metàstasi d'ossos, la qual li havien diagnosticat 9 anys més tard. 

Els científics del Centre Nacional de Recerques Oncològiques han realitzat un estudi pioner que revela els secrets d'aquesta notable supervivència i han descobert que hi ha 2 casos més.


La dona va seguir un tractament experimental, en el que s'utilitzava el medicament temsirolimús i els resultats van ser sorprenents. La proteïna USP9X del pacient, que té una mutació, és la raó d'aquest èxit inesperat. A causa d'aquesta mutació, el medicament té la capacitat d'eliminar les cèl·lules canceroses amb una eficàcia excepcional.

Aquest descobriment ha plantejat moltes preguntes noves als investigadors. Es pot utilitzar aquest fàrmac com a model per a crear tractaments nous i més potents per a altres tipus de càncer? Per què funciona tan bé per a aquest pacient? Podria funcionar en altres pacients amb mutacions similars?


Aquest descobriment permet la detecció precoç de més pacients amb càncer de ronyó que podrien beneficiar-se d'aquest tractament i altres medicaments similars i d'altra banda, augmenta la probabilitat que es desenvolupin nous medicaments que bloquegin la proteïna USP9X, la qual cosa pot millorar l'eficàcia del tractament per a altres formes de càncer.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: