Logotip de Adolescents.cat

Així és la perillosa nova tècnica per lligar

per Redacció, el 29 de juny de 2023 a les 06:00
El "gatsbying" és una tendència inspirada en la pel·lícula 'El Gran Gatsby'. En ella, el protagonista, Jay Gatsby, organitzava festes extravagants amb l'objectiu de poder veure a la Daisy i aconseguir que s'enamorés d'ell.

Avui dia, en l'entorn digital, hi ha una tendència que equival a aquesta: publicar una story a Instagram d'un moment divertit amb l'esperança que la persona que t'agrada la vegi i et respongui. No t'amaguis, tots ho hem fet alguna vegada. 


Aquesta pràctica, tot i que et sembli divertida, és molt perillosa. Com explica el psicòleg Alejandro Pereira a Cosmopolitan, cal anar amb compte amb el benestar que et produeix, ja que si prolongues aquesta tendència, es pot tornar addictiva.

Quin és el problema?


Quan aconsegueixes l'objectiu, és a dir, que el teu crush et respongui la història, ​els teus nivells de dopamina s'incrementen. Això és degut a que estàs posant la teva felicitat en mans de la reacció d'una altra persona i això pot provocar-te molta inestabilitat emocional.

És important que la teva felicitat depengui únicament de tu. Per tant, abans de publicar certs continguts, pregunta't amb quin objectiu ho fas i sigues conscient d'això. La reacció dels altres no està a les teves mans, així que no esperis res de ningú.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: