«Follar provoca sang?», la consulta de la setmana

per Adolescents.cat, el 25 de juny de 2023 a les 07:26
Cada setmana rebem vàries consultes anònimes d'adolescents com tu que tenen problemes de tot tipus: amor, amistats, dificultats personals, estudis, sexualitat, conductes alimentàries...

Com ja sabràs si ets lector/a habitual, a El Consultori, un equip de psicòlogues i sexòlogues expertes resolen dia a dia les vostres preocupacions de manera totalment anònima. Aquí et deixem una de les consultes d'aquesta setmana.


Consulta anònima, noia de 17 anys: "Follar provoca sang?"



Hola! Fa unes setmanes que va ser la meva primera vegada amb la meva parella i tot i que al principi em va fer una mica de mal tot bé. Les dues següents que li han seguit han sigut més extranyes: quan vaig arribar a casa després de la segona vaig veure una mica de sang a les calces (però gairebé res), i a la tercera directament m’ha sortit sang durant l’acte sexual (una mica més que a la segona). És normal? Pot tractar-se d’alguna inflamació o és algo greu?


Resposta de la psicòloga del Consultori:



Hola, 

Les primeres vegades que es mantenen relacions sexuals amb penetració vaginal hi pot haver petits sagnats.

Igualment, com ja t'has iniciat en les relacions sexuals compartides amb penetració, també pot ser un bon moment per fer-te (si no ho has fet ja) la primera revisió ginecològica. Una visita amb la llevadora per resoldre dubtes sobre sexualitat, anticoncepció, etc. pot ser molt útil.

Una abraçada i gràcies per escriure'ns!


Helena Angel
Psicologia - Sexualitat - Parella
www.helenaangel.com


Si tens qualsevol por, dubte o problema ens pots escriure anònimament a través d'aquest formulari especificant si la consulta és de Psicologia general, sexualitat o alimentació i imatge personal:

Fes la teva consulta

Opcional: Si vols rebre un avís per correu electrònic quan es publiqui una resposta, escriu-lo a continuació.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: