10 persones trans que s'han convertit en un referent pel col·lectiu

per Redacció, el 27 de juny de 2023 a les 06:00
Ens trobem en el mes de l'orgull LGBTIQ i per celebrar-ho us portem aquest article. És fonamental reconèixer i honorar a les persones transgènere que han realitzat una contribució significativa en la societat. Moltes persones trans han lluitat contra els prejudicis i les barreres al llarg dels anys, mostrant la seva valentia, talent i capacitat de lideratge. Aquestes persones poderoses s'han fet un nom en una varietat de camps, des de l'activisme fins a l'entreteniment, i han servit com a models a seguir per a incomptables persones arreu del món. En aquest article, ens centrarem en algunes de les celebritats trans més importants, la influència de les quals ha traspassat fronteres i ha ajudat a la comunitat transgènere a ser més visible i acceptada.

 


Versió sense playbuzz

Lili Elbe: Primera persona en realitzar-se una operació de canvi de gènere l'any 1930. Podeu conèixer millor la seva història en la pel·lícula "La noia Danesa".

Marsha P. Johnson: Una de les activistes més important per la lluita dels drets de la comunitat LGBT+ durant els anys 80-90.

Michael Dillon: Primer home transgènere i el primer a fer-se una fal·loplàstia. Va donar molta visibilitat al col·lectiu i va ser dels primers a parlar de la disfòria de gènere.

Carla Antonelli: Primera i única dona trans diputada en el Parlament de Madrid, la qual es va convertir en un referent gràcies a haver impulsat la llei trans espanyola.

Nikki Tutorials: Youtuber de bellesa de renom que dona visibilitat al col·lectiu.

Abril Zamora: Actriu, directora i guionista espanyola que dona visibilitat al col·lectiu i denuncia les situacions per les quals han de passar.

Jedet: Tot un referent en l'actualitat en la representació d'aquest col·lectiu, molt activa en donar visibilitat, fer discursos i compartir històries per ajudar a les persones del col·lectiu.

Samantha Hudson: Va fer el videoclip "Maricón" per un treball escolar, un vídeo controvertit on criticava el paper de l'església amb la comunitat LGTBI. Des d'aleshores s'ha convertit en tot un referent que lluita pels drets del col·lectiu.

Josie Totah: Actriu de la sèrie Jessie de Disney Channel que ha aprofitat a la visibilitat que va obtenir amb la sèrie per lluitar contra els prejudicis del col·lectiu.

Chaz Bono: Fill de la cantant Cher, ha escrit 3 llibres per defensar els drets del col·lectiu i és portaveu a Humans Rights Campaign, l'organització de drets civils més gran dels Estats Units que lluita per aconseguir la igualtat d'aquest col·lectiu.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: