Per què els joves d'avui dia estalvien molt més que els seus pares?

per Redacció, el 10 de juliol de 2023 a les 06:00
Els joves d'avui dia tenen un poder adquisitiu molt inferior al que tenien els seus pares a la seva edat. Això, com expliquen des de Business Insider, és degut al fet que "el 85% d'aquesta generació cobra per sota del salari mínim".

Així doncs, la generació Z s'està veient obligada a estalviar molt més que els seus pares. Com explica Javier Brenes, un jove de 24 anys, "els nostres pares marxaven de casa super joves. Si això ara no passa no és perquè la gent no vulgui, sinó perquè estem en una situació amb moltíssim atur, el cost de vida puja i no els salaris".


La situació els obliga a tenir més consciència d'estalvi i a gestionar els diners pensant en el demà. Abans això no passava perquè no era necessari, però avui dia amb el preu desorbitat dels lloguers i amb les dificultats que posen els bancs per aconseguir una hipoteca, no hi ha més remei que estalviar el màxim possible.

A més, la majoria de joves han perdut l'esperança de tenir el salari digne que tant se'ls va prometre quan van decidir cursar uns estudis superiors. Esperem, però, que els salaris pugin i la gent més jove pugui viure d'una manera digna i despreocupada.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: