El motiu pel qual la qualitat del semen dels joves està empitjorant

per Redacció, el 1 de juliol de 2023 a les 06:00
Segons un estudi publicat a la Human Reproduction Update, Espanya està a punt de convertir-se en un país subfèrtil. És a dir, la qualitat de l'esperma dels espanyols està decreixent considerablement i es troba per sota dels estàndard de l'OMS.

Aquesta conclusió es va treure després d'analitzar els registres espermàtics d'entre el 1973 i el 2018 de més de mig centenar de països. A més, un estudi citat per LaVanguardia va deduir que el risc que els homes hagin de recórrer a tractaments de fertilitat per ser pares ha augmentat un 9%.


El més preocupant és que això està afectant joves d'entre 18 i 35 anys. Les causes d'aquest empitjorament del semen poden ser diverses. Un estil de vida sedentari i una dieta basada en ultraprocessats podrien ser un dels motius, però també l'estrès i la contaminació.

A més, s'ha demostrat que "les substàncies que molts homes prenen per millorar el rendiment esportiu desestabilitzen el sistema hormonal i això afecta la formació de gàmetes, a la qualitat del semen i a la fertilitat", explica l'expert de LaVanguardia.


Així doncs, és important dur una vida sana, mantenir una bona alimentació i fer exercici físic, però sense cap suplement i sense arribar a obsessionar-se.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: