5 motius per saber si hauries d'anar al sexòleg/a

per Adolescents.cat, el 2 de juliol de 2023 a les 07:20
Gaudeixes de la sexualitat individual i compartida? Encara que no es parli obertament, hi ha moltes persones que tenen tot tipus de problemes al voltant del sexe que sovint tenen a veure amb la psicologia més que amb la fisiologia.

Per això avui et volem compartir 5 motius pels quals pot ser necessari anar a una visita de sexologia i rebre ajuda professional per superar bloquejos sexuals:


Disfuncions sexuals que et dificulten viure bé la teva sexualitat

Segons expliquen sexòlegs de Psicología y Mente, la resposta sexual humana consta de 5 fases ben diferenciades: desig, excitació, meseta, orgasme i resolució. No és necessari passar sempre per totes aquestes etapes, tot i així quan hi ha una alteració o problemàtica en una d’aquestes fases, parlem de disfunció sexual. Les més comunes son: ejaculació precoç, disfunció erèctil masculina, dolor durant les relacions, falta de desig, falta de lubricació femenina i aversió al contacte sexual.


Disfòria de gènere

Si sents malestar perquè els teus genitals i la teva identitat de gènere no es corresponen, és important buscar ajuda professional perquè pots tenir molts complexes físics que afecten a l’autoestima i a la vida sexual.

Parafílies

Si tens fantasies, activitats o preferències sexuals poc habituals que necessites posar en pràctica sí o sí per excitar-te, la recomanació és anar amb un sexòleg/a.

Problemes de comunicació en la parella

Algunes parelles tenen problemes de comunicació o dinàmiques específiques que poden afectar a la vida sexual en comú. Aquests problemes se solen donar més en parelles adultes.

Creences nocives sobre el sexe

Si tens idees preconcebudes, percepcions o creences al voltant del sexe que t’impedeixen portar una vida sexual normal amb altres persones.

Solen estar relacionades amb corrents religioses conservadores o repressives que eduquen des de la por amb molts mites al voltant de la sexualitat. Un/a sexòleg/a t’ajudarà a superar aquest tipus de creences.


Si ho necessites també pots escriure de manera anònima a El Consultori d'Adolescents i et respondrà una sexòloga professional:

Fes la teva consulta

Opcional: Si vols rebre un avís per correu electrònic quan es publiqui una resposta, escriu-lo a continuació.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: