Et comportes diferent quan t’observen? Aquest és el motiu

per Redacció, el 27 de juliol de 2023 a les 06:00
Creus que et comportes de la mateixa manera quan estàs sol/a que quan estàs acompanyat/da? Doncs la ciència ha demostrat que és impossible.

Com indica l'expert David Bueno, director de la Càtedra de Neuroeducació UB-EDU1 de la Universitat de Barcelona, "saber que estem sent observats activa els sistemes atencionals del nostre cervell, tant els automatitzats, que es troben en el tàlem, com els reflexius de l'escorça prefrontal".


En altres paraules, quan estàs rodejat de persones el teu cervell activa diverses àrees que et fan ser més autoconscient dels teus actes. "Aquesta consciència addicional afavoreix una autoregulació més estricta del nostre comportament, una inhibició del que ens agradaria fer o dels nostres impulsos, per evitar la desaprovació del nostre entorn o possibles conseqüències derivades d'un comportament inapropiat".

Aquesta tendència és la mateixa que a vegades et fa actuar en contra dels teus valors per "quedar bé". Per això és important ser conscient d'aquest mecanisme natural del cervell i no deixar-nos endur per ell tan fàcilment.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: