El journaling i altres pràctiques per desfer-te dels pensaments negatius

per Redacció, el 18 de juliol de 2023 a les 11:00
Si el teu cap s'omple recurrentment de pensaments negatius, segurament has provat de fer journaling. Aquest consisteix a agafar un diari i plasmar tots els teus pensaments, sense censures i sense buscar la perfecció literària. Simplement, desfogar-te per poder deixar anar els pensaments i ordenar-los.

Tot i que els experts han demostrat que aquesta pràctica és molt beneficiosa, no tothom se sent còmode practicant-la. Si aquest és el teu cas, pots provar amb el diari de la gratitud, que consisteix a apuntar les coses per les quals estàs agraït/da. Els pots trobar a les llibreries o fer-lo tu mateix/a, només cal que cada dia apuntis 3 coses que et fan feliç.


Si els teus pensaments tenen a veure amb una altra persona, pots fer un diari de cartes no enviades. Aquest consisteix a registrar tots aquells missatges que, per vergonya o pànic, no van ser enviats a la persona en qüestió. Això et pot ajudar a sanar ferides del passat. També és molt útil per acomiadar-te d'un ésser estimat que ha perdut la vida.

I, si no t'agrada gaire escriure i busques alguna cosa més visual, pots crear un el diari-collage o el diari d'una foto, que consisteix a plasmar els sentiments a través d'imatges.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: