Fets que indiquen que menges massa ràpid

per Redacció, el 14 d'octubre de 2023 a les 06:00
Si sempre tens l'abdomen inflat i sols tenir molts gasos, és hora de començar a posar atenció a la manera com menges.

La majoria de persones mengen de manera ràpida, sense ser-ne conscients. Com expliquen les expertes Esther Martínez i Sílvia Gómez, una acumulació excessiva de gasos dins de l'organisme pot ser conseqüència d'engolir el menjar. I això pot provocar "des d'una lleu incomoditat i sensació de pesadesa i inflor fins a dolor i distensió abdominal".


A més, això produeix un sobreesforç digestiu, ja que si no es mastega bé el menjar, aquest pot arribar
en trossos massa grans a l'estómac. En aquest cas, "és necessària una major producció de fluids gàstrics per poder digerir-los de manera adequada", la qual cosa suposa un major esforç metabòlic pel teu cos. A més, si el menjar arriba a l'intestí poc digerit pot comportar una mala absorció de nutrients.


I, finalment, menjar ràpid incrementa el risc d'obesitat. El motiu és que el teu organisme té dues hormones anomenades leptina i grelina que t'informen de quan estàs saciat/da. El problema és que triguen 20 minuts a aparèixer i, si menges ràpid, pots acabar menjant més del compte.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: