«M'estic tornant boja?», la consulta de la setmana

per Adolescents.cat, el 16 de juliol de 2023 a les 07:58
Cada setmana rebem vàries consultes anònimes d'adolescents com tu que tenen problemes de tot tipus: amor, amistats, dificultats personals, estudis, sexualitat, conductes alimentàries...

Com ja sabràs si ets lector/a habitual, a El Consultori, un equip de psicòlogues i sexòlogues expertes resolen dia a dia les vostres preocupacions de manera totalment anònima. Aquí et deixem una de les consultes d'aquesta setmana.


Consulta anònima, noia de 15 anys: "M'estic tornant boja?"



Hola! El que escriuré ara potser és una mica confós però ni jo mateixa n'estic gaire segura. La cosa és que jo tinc un record mig esborrat de com el meu cosí una mica més gran em tocava de petita. Jo donant-li el meu consentiment perquè em donava diners a canvi. Jo era molt petita i recordo que em donava monedes d’1€ perquè li fes un petó i més…


La cosa és que actualment mantinc una relació familiar amb ell molt bona i mai hem tingut cap incomoditat. És per aquest motiu que penso que estic boja, penso que m’ho he inventat i no estic ni segura que sigui veritat. A més, tinc un altre record de quan era petita d’un altre dia, que em vaig quedar a dormir amb els meus pares a casa seva i jo dormia a la seva l'habitació però em sentia tan incòmode que vaig anar amb els meus pares a dormir. El que vull dir és que no estic segura que sigui veritat o no pero al tenir dos records de dos dies diferents que estan relacionats ho fan més real i em fa por. No sé què fer perquè en realitat no puc ni vull fer res.

Resposta de la psicòloga del Consultori:



Hola bonica, 

Ens sap molt greu que estiguis tenint aquests records i que hagis viscut aquesta situació. Et recomanem que busquis assessorament aquí: 
https://www.fbernadet.org/atencio-abus-sexual-infantil/informacio-i-assessorament-telefonic/ 

És un servei telefònic gratuït que atenen casos de sospita i abús sexual infantil. T'ofereixen totes les possibilitats que tens i et donen el suport que necessitis. 

Des de la nostra experiència, et direm que els infants no solen invertar-se aquestes situacions, que tens molt clar el record de l'euro (per tant, no era consentiment) i que vas tenir algun moment en què et vas sentir tant incòmode que vas anar a dormir amb els teus pares. 

El cervell humà és fantàstic i ens pot bloquejar un record durant molts anys. Però un dia, no sabem per què, es pot tornar a activar i és necessari que el puguis atendre i que puguis rebre atenció psicològica. 

Com et sents per parlar-ne amb els teus pares?

Torna'ns a escriure, explica'ns com estàs. Nosaltres seguim aquí. 
Una abraçada!


Laia Sala, psicòloga infanto-juvenil.


Si tens qualsevol por, dubte o problema ens pots escriure anònimament a través d'aquest formulari especificant si la consulta és de Psicologia general, sexualitat o alimentació i imatge personal:

Fes la teva consulta

Opcional: Si vols rebre un avís per correu electrònic quan es publiqui una resposta, escriu-lo a continuació.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: