Consells per treballar el pensament crític

per Redacció, el 4 de setembre de 2023 a les 12:00
Tenir un pensament crític és molt important. És el que et permet protegir-te de persones, institucions i ideologies que volen manipular-te i aprofitar-se de tu.

Com explica el crític Christopher Dwyer a Psychology Today, el pensament crític no és una habilitat innata. És a dir, "es pot millorar a través d'una captació adequada". Hi ha sèrie de tècniques que pots fer servir per desenvolupar-lo i la més famosa és la de l'advocat del diable.


Per si no n'has sentit mai a parlar, aquesta tècnica consisteix a argumentar a favor d'un discurs en el qual no hi estàs gens d'acord. D'aquesta manera s'aconsegueix obrir la ment i entendre els motius pels quals hi ha gent que pensa d'una determinada manera respecte a un tema concret.

Cal tenir en compte també que no pots confiar en les teves emocions perquè són subjectives, de la mateixa manera que no pots confiar en les teves estimacions, ja que els humans no solem ser bons a l'hora de fer estadístiques sense informació. El millor serà que busquis les dades en fonts fiables abans de formar una opinió al respecte.


També és important ser humil i acceptar que no tot el que penses és cert. A més, la incertesa no t'hauria de fer por. Hi ha coses que s'escapen de les teves mans i no passa res, l'important que siguis capa d'expressar el teu pensament crític des de l'honestedat i en moments incòmodes.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: