Logotip de Adolescents.cat

Per què és bo canviar de rutina de tant en tant?

per Redacció, el 26 de setembre de 2023 a les 12:00
Tenir una rutina ens fa sentir bé. Segurament hauràs notat que quan fa molts dies que estàs de vacances tens ganes de tornar a la rutina i és que, com explica l'especialista Nir Eyal a Psychology Today, "les rutines a llarg termini són útils per augmentar l'eficiència, disminuir l'estrès i la fatiga de les decisions, alliberar recursos cognitius i ajudar-nos a mantenir-nos saludables".

Les rutines a curt termini, però, també tenen molts beneficis. D'una banda, t'ajuden a determinar els teus valors, ja que provar diferents rutines et permet saber amb quina t'identifiques més. Així, "ports abandonar les rutines a curt termini desalineades amb els teus valors i aferrar-te a les rellevants".


A més, les rutines a curt termini et donen la possibilitat de satisfer necessitats temporals. Al final, els teus valors poden evolucionar i les teves preferències poden canviar depenent del moment vital en què et trobis. La idea és que satisfacis els teus objectius a curt termini adaptant la teva rutina.

Recorda que les rutines a curt termini et poden enriquir molt, ja que et permeten desenvolupar diferents habilitats. Escolta el teu cos i el que et ve de gust a cada moment i fes-ho. Sempre ets a temps de reorganitzar la teva vida.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: