La Unió Europa prohibirà el retinol? Tot el que has de saber

per Redacció, el 28 de juliol de 2023 a les 10:00
El retinol és un dels productes estrella de la skincare. Té propietats exfoliants, estimula la producció de col·lagen, millora l'aparença de taques i decoloració, combat l'acne i és un poderós antioxidant. És per això que s'ha convertit en el bàsic de moltes persones.

La Unió Europea, però, vol establir un límit de concentració de retinol als productes. Fins a un 0,3% en els productes facials i un 0,05% en les cremes corporals. El motiu és que s’ha demostrat que amb aquestes concentracions es poden veure bons resultats i no irriten tant la pell.


Abans d'incorporar el retinol a la teva rutina facial cal que facis una petita prova aplicant-lo a la cara interior del braç per veure com reacciona la dermis. Si la teva pell el tolera bé, hauràs de començar a incorporar-lo a la rutina a poc a poc per tal que la pell s'acostumi. El temps que ha de passar entre una aplicació i una altra dependrà de la concentració.

També es recomana evitar el retinol a l'estiu, ja que deixa la pell més sensible al sol. Així doncs, és millor començar-lo a utilitzar a l'hivern o la tardor. I, sobretot, és molt important aplicar-lo a la nit i l'endemà al matí posar-se crema solar.


Aquesta normativa entrarà en vigor el 2026. De moment, no et preocupis si tens a casa un retinol de més concentració, ja que mentre no t'irriti la pell no hi ha cap problema.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: