«Mal durant la relació?», la consulta de la setmana

per Adolescents.cat, el 23 de juliol de 2023 a les 07:32
Cada setmana rebem vàries consultes anònimes d'adolescents com tu que tenen problemes de tot tipus: amor, amistats, dificultats personals, estudis, sexualitat, conductes alimentàries...

Com ja sabràs si ets lector/a habitual, a El Consultori, un equip de psicòlogues i sexòlogues expertes resolen dia a dia les vostres preocupacions de manera totalment anònima. Aquí et deixem una de les consultes d'aquesta setmana.


Consulta anònima, noia de 18 anys: "Mal durant la relació?"



Hola! La veritat és que no ho sé explicar gaire bé, però és com que durant la relació sexual tot va bé fins que em poso a quatre potes que em fa MOLT mal. De fet, excessivament... això és normal? No sé per què passa. A més a més, sembla ser que la vagina se'm cansa als 15-20', això és normal o hauria d'explicar-li al ginecòleg?


Gràcies! :)


Resposta de la sexòloga del Consultori:



Hola,

La penetració no hauria de fer mal, però pot passar que en segons quines postures pugui ser dolorosa. És possible que el dolor que sents amb aquesta posició sigui perquè la penetració acostuma a ser més profunda i això pot fer que el penis impacti al coll de l'úter, que per algunes pot ser mot estimulant i per altres molt dolorós. 

Pel que fa al "cansament" que expliques, no és res estrany. La penetració NO és una de les formes de joc sexual que més plaer provoca a les persones amb vulva. L'explicació és anatòmica. La majoria de les terminacions nervioses a la vulva i la vagina es troben a l'exterior, i sobretot a la zona del clítoris i els seus voltants. No a l'interior. Per tant, amb la penetració és fàcil que no sentim tant de plaer com en altres estimulacions.

Quan tinguis revisió amb la ginecòloga pots comentar-li que a vegades, amb segons quines postures, sents dolor, perquè pugui valorar si també hi ha quelcom més enllà del que et comentàvem que pugui explicar aquest dolor.

Una abraçada i gràcies per escriure'ns!


Helena Angel
Psicologia - Sexualitat - Parella
www.helenaangel.com


Si tens qualsevol por, dubte o problema ens pots escriure anònimament a través d'aquest formulari especificant si la consulta és de Psicologia general, sexualitat o alimentació i imatge personal:

Fes la teva consulta

Opcional: Si vols rebre un avís per correu electrònic quan es publiqui una resposta, escriu-lo a continuació.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: