Logotip de Adolescents.cat

Avui és el dia del gos: la trista història que hi ha al darrere

per Redacció, el 21 de juliol de 2023 a les 12:00
Espanya celebra el Dia del Gos el 21 de juliol i la veritat darrera d'aquest dia és més trista del que pot semblar. Aquest dia es va crear l'any 2004 per a cridar l'atenció sobre l'alarmant augment d'abandonaments de mascotes que passa a l'estiu.

L'abandonament d'animals és un delicte molt greu segons la Llei de Benestar Animal, sancionat amb multes i treballs comunitaris. El moment va ser triat per a promoure la consciència de les responsabilitats de tenir una mascota i la importància de cuidar-la com a membre de la família.

El Dia del Gos també serveix com una oportunitat per a difondre la lleialtat i el respecte als nostres amics peluts. Abans de l'adopció, és important considerar si podem satisfer les seves necessitats i oferir-los una llar segura i dedicada.

Us portem a continuació algunes curiositats sobre els gossos:

 



VERSIÓ SENSE PLAYBUZZ:

1. Sentit de l'olfacte inusual: el sentit de l'olfacte dels gossos és extraordinàriament agut i pot ser fins a 100.000 vegades més sensible que el dels humans. Són capaços d'identificar olors que ens resulten imperceptibles, com els provocats per malalties, canvis hormonals i fins i tot la presència de drogues i explosius.

2. Raça més antiga: es creu que el Basenji és una de les races de gossos més antigues del món. Originària d'Àfrica Central, aquesta raça de gos és coneguda pels seus lladrucs inusuals, que sonen més com un udol o una cançó que com un lladruc típic.

3. Els gossos són ben coneguts per ser meravellosos companys, però també poden millorar significativament les nostres vides de maneres inesperades. Els estudis científics han demostrat que tenir un gos pot reduir l'estrès, l'ansietat i els símptomes depressius, així com estimular l'alliberament d'hormones.

4. Laika: el primer ésser viu en viatjar a la lluna va ser una gossa de carrer anomenada Laika, que va morir al cap de poca estona del llançament a causa que la nau espacial es va sobreescalfar i es va quedar sense oxigen.

5. Somnis canins: els gossos somien a la nit, igual que les persones. Durant la son REM, se'ls ha vist moure la cua, bordar i moure la cara. Aquests somnis poden estar connectats amb els teus records i experiències diàries, segons els experts.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: