Et preocupes en excés per tenir la pell bronzejada? Podries tenir aquest trastorn

per Redacció, el 3 d'agost de 2023 a les 11:00
Tot i la seva perillositat, tenir la pell bronzejada és sinònim de "bellesa". És per això que moltes persones aprofiten l'estiu per passar-se hores i hores sota el sol amb l'objectiu de veure's millor davant del mirall. Però, sabies que aquesta tendència pot desencadenar un trastorn psicològic conegut com a tanorèxia?

La tanorèxia és un trastorn de la conducta relacionat amb l'obsessió per estar bronzejat/da. És un problema que afecta tant a homes com a dones, tot i que es diagnostica més en dones d'entre 17 i 35 anys. Aquest trastorn sol començar per una baixa autoestima i una falta d'acceptació de la mateixa imatge corporal o facial.


Les persones que pateixen aquesta condició solen passar-se moltes hores al sol. Tenen una gran preocupació per mantenir el bronzejat i se senten angoixades o deprimides quan la seva pell comença a perdre el to.

Aquesta obsessió pot comportar riscos per la salut, ja que l'exposició excessiva als raigs ultraviolats del sol o dels llits de bronzejat pot augmentar el risc de càncer de pell. A més, els raigs UV també acceleren l'envelliment de la pell, la qual cosa pot provocar arrugues prematures, taques solars i canvis en la textura.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: