La regla dels 10 segons que absol un abús sexual a Itàlia

per Redacció, el 26 de juliol de 2023 a les 11:30
Després de la decisió del tribunal d'absoldre a un conserge escolar acusat d'agredir sexualment a una adolescent, va esclatar la indignació a Itàlia.

Una estudiant de 17 anys estava pujant les escales de l'escola quan algú li va pujar la faldilla i la va començar a tocar de manera inapropiada. Quan la noia es va girar i va veure qui l'estava tocant era el conserge, aquest es va defensar dient que es tractava d'una broma.


Segons el tribunal, l'agressió va durar menys de 10 segons, la qual cosa no és suficient per a qualificar de delicte. La noia diu que se sent doblement traïda: per l'escola i pel sistema judicial.

A les xarxes socials, la gent ha expressat la seva indignació i suport a la víctima en resposta a aquesta decisió. Amb l'etiqueta #10segundos com a tendència a Instagram i TikTok, les persones han estat publicant vídeos d'ells mateixos tocant-se les parts privades durant 10 segons per a demostrar que llarg pot semblar aquest període de temps.


Persones influents, com la coneguda influencer italiana Chiara Ferragni, han expressat el seu suport a la víctima i la seva oposició a l'assetjament sexual. Sostenen que els jutges estan normalitzant aquest problema en la societat en minimitzar qualsevol forma d'assetjament en funció de la durada de l'incident.

Fa patir que aquest tipus de decisió dissuadeixi a altres dones de presentar denuncies similars. Segons dades recents, una gran proporció de dones italianes assetjades no denuncien els incidents, la qual cosa emfatitza la importància de ressaltar i resoldre aquest greu problema.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: