Quina és la temperatura màxima que pot suportar el nostre cos?

per Redacció, el 6 d'agost de 2023 a les 10:00
Aquests dies estan sent molt calorosos. Tant que fins i tot Robert Rohde, científic de Berkeley Earth, ha afirmat que hem viscut el dia més calorós de les nostres vides.

Arran d'aquesta situació, diversos científics s'han preguntat quina és la temperatura màxima que pot aguantar el nostre cos i han descobert que "el cos humà no pot regular la seva temperatura corporal central quan el clima assoleix els 40 graus centígrads, especialment si hi ha una humitat ambiental de moderada a alta", expliquen des d'Inverse.


A partir d'aquesta temperatura comencen a produir-se errors en el funcionament fisiològic que comprometen la salut. A la investigació es va observar que "la freqüència cardíaca de les dones augmentava més que la dels homes, la qual cosa suggereix que els seus cossos poden ser menys eficients per desfer-se de la calor".

Segons indiquen els experts, podria ser que la dilatació dels vasos sanguinis que provoca la calor redueixi la tensió arterial i obligui el cor a treballar més. També podria ser, però, que les molècules que formen part dels processos metabòlics del cos s'activin més per la calor.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: