Què passa si no dorms les hores necessàries?

per Redacció, el 1 de setembre de 2023 a les 10:00
Dormir bé és imprescindible per tenir una bona salut. Els adolescents necessiten entre 8 i 10 hores de son diàries, tot i que la majoria en dorm menys. Cada vegada hi ha més casos d'insomni i, segons indiquen els experts, les pantalles en poden ser les causants.

Quins són els riscos de no dormir les hores necessàries?


Segons explica la Societat Espanyola de la Son, el risc de mortalitat augmenta un 20% si no descansem correctament. A més, també augmenten les possibilitats de patir hipertensió arterial, diabetis, obesitat i esdeveniments cardiovasculars, com infarts o ictus.

Cal anar amb compte, ja que segons la Societat Espanyola de Cardiologia, dormir molt és igual de perjudicial per al cor que dormir poc. S'ha de dormir les hores necessàries. De fet, un estudi de Québec conclou que dormir massa duplica el risc de patir diabetis del tipus dos.


I no només això, sinó que dormir massa hores també ens torna més lents i augmenta la somnolència. El motiu és que la qualitat de la son disminueix i no descansem correctament. La qual cosa també afecta a la salut mental, propiciant l'aparició de malalties com la depressió i empitjorant els seus símptomes.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: