La polèmica sobre els cognoms de la filla de Cristina Pedroche: què en penses?

per Redacció, el 3 d'agost de 2023 a les 10:00
El 14 de juliol va néixer la filla de Cristina Pedroche i David Muñoz: Laia Pedroche Muñoz. El nom de la nena ha generat molta polèmica, ja que sembla que hi ha persones que encara no troben bé que es posi com a primer cognom el de la dona.

L'any 2017, a Espanya, va deixar de tenir prioritat el cognom patern per sobre del matern en el moment de registrar un nadó. Tot i això, només un 0,5% dels nadons duen com a primer cognom el matern. Aquest fet indica que encara hi ha molt camí per recórrer en la lluita del feminisme, ja que està mal vist que un nen dugui com a primer cognom el de la seva mare.


El motiu és que a les societats patriarcals els homes tenien prioritat sobre les dones en aspectes de la vida com els legals, econòmics, etc. Com expliquen des de Código Nuevo, "el cognom era un petit recordatori d'aquesta jerarquia de valors en la que es vivia" i sembla que encara la vivim en l'actualitat.

És important que aprenguem a deixar anar tradicions que no ens aporten res com a societat. Cada parella hauria de ser lliure de triar l'ordre dels cognoms que vol que porti el seu fill/a sense ser jutjada.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: