Logotip de Adolescents.cat

«És normal que ell segueixi a noies mig despullades per insta?», la consulta de la setmana

per Adolescents.cat, el 13 d'agost de 2023 a les 08:03
Cada setmana rebem vàries consultes anònimes d'adolescents com tu que tenen problemes de tot tipus: amor, amistats, dificultats personals, estudis, sexualitat, conductes alimentàries...

Com ja sabràs si ets lector/a habitual, a El Consultori, un equip de psicòlogues i sexòlogues expertes resolen dia a dia les vostres preocupacions de manera totalment anònima. Aquí et deixem una de les consultes d'aquesta setmana.


Consulta anònima, noia de 16 anys: "És normal que ell segueixi a noies mig despullades per insta?"



Hola,


És normal que el meu nòvio segueixi a noies mig despullades per insta? No son famoses però tampoc les coneix ni hi parla. Però no ho sé, em fa sentir una mica malament que apareixin stories o fotos de culs al seu insta quan entra... les segueix per tocar-se (com si fos porno) però igualment em fa baixar bastant la autoestima i a més tothom pot veure que les segueix.

En algun vídeo d'insta he vist que l'explicació científica de que si fa això de seguir tantes noies hot em serà infidel i que li agraden molt les noies.

És una conducta normal o no és bo? Ja ho he parlat algun cop pero semblo gelosa i no sé si es bo que ell segueixi aquestes noies o no ho hauria de fer. Gràcies!


Resposta de la psicòloga del Consultori:



Hola!

Aquí hi ha dos temes importants. Per una banda, la llibertat individual i per l'altra la sexualització de les persones. 
La teva parella és lliure de seguir els comptes que vulgui, de la mateixa manera que tu ets lliure de mantenir (o no) la relació amb ell. 

Però segurament el que et danya no és que segueixi aquests comptes sinó la mirada que té de les persones/noies que segueix. Està cosificant aquestes persones ja que ni tan sols hi manté una conversa i només les utilitza per estimular-se sexualment. I aquí tu també pots decidir si et sents còmode amb una persona que tracta així a altres noies. 

Valora com et fa sentir la vostra relació, si et sents cuidada, respectada i valorada. Si sents que et respecta i que té en compte com et sents. Potser des d'aquestes reflexions, podràs trobar una resposta.

Una abraçada!


Laia Sala, psicòloga infanto-juvenil.


Si tens qualsevol por, dubte o problema ens pots escriure anònimament a través d'aquest formulari especificant si la consulta és de Psicologia general, sexualitat o alimentació i imatge personal:

Fes la teva consulta

Opcional: Si vols rebre un avís per correu electrònic quan es publiqui una resposta, escriu-lo a continuació.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: