Prohibeixen Barbie en alguns països

per Redacció, el 14 d'agost de 2023 a les 10:04

La pel·lícula de Greta Gerwig "Barbie", que encara s'ha d'estrenar en alguns països i està previst que ho faci el 31 d'agost, però això no serà així a tot arreu, ja que la pel·lícula ha causat controvèrsia i ha estat prohibida en alguns països d'Orient Mitjà i Àsia.


El ministre de Cultura libanès, per exemple, ha prohibit la projecció de la pel·lícula al Líban, perquè afirma que "promou l'homosexualitat" i viola els "valors morals" de la nació.

Per altra banda, la breu escena en la qual apareix el "Mapa de les Nou Línies", dibuixat per la Xina unilateralment per a demarcar els seus territoris, també ha portat a la prohibició de la pel·lícula a Vietnam, ja que aquests no accepten aquest mapa i el veuen com un insult a la seva sobirania.


Per altra banda, Kuwait també ha prohibit l'estrena de la pel·lícula, perquè afirma que "ofèn la moral pública", es justifiquen dient que escenes del film, van en contra de valors i tradicions de la seva societat.

No és la primera pel·lícula que passa per això, i és que "Spider-Man: A través del Spider-Vers" no va ser aprovada per al seu llançament a Aràbia Saudita ni als Emirats Àrabs Units, a causa d'una escena que presentava una bandera de "Protegeix les vides de les persones trans".

La controvèrsia que envolta a "Barbie" demostra les dificultats que enfronta la indústria cinematogràfica per a fer malabarismes entre l'expressió artística i les sensibilitats polítiques i culturals de diverses nacions. Aquestes restriccions generen una discussió sobre la censura al cinema i el valor de respectar la diversitat d'opinions i valors en una societat globalitzada mentre la pel·lícula espera ser estrenada en altres parts del món.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: