Cadena perpètua per la major assassina de nadons del Regne Unit

per Redacció, el 4 de setembre de 2023 a les 12:05
El jutge del tribunal de Manchester, James Gross, ha condemnat a la infermera Lucy Letby a cadena perpètua per l'assassinat de set nadons i l'intent d'assassinat de sis més.

Els fets van ocórrer entre el juny del 2015 i el juny del 2016 al Regne Unit mentre Letby treballava a la unitat neonatal de l'hospital Condesa de Chester. Aquest dilluns el jutge ha llegit la seva sentència davant dels pares i familiars de les víctimes. Letby ha decidit no assistir a la lectura, que deia així:


"Degut que la gravetat dels delictes és excepcionalment alta, ordeno que no s'apliquin les disposicions de llibertat anticipada. L'ordre del tribunal és de cadena perpètua per cada un dels delictes: passarà la resta de la seva vida a la presó".

Després de 10 mesos de judici, el jurat ha considerat que Letby va aprofitar l'estat de vulnerabilitat dels nadons per injectar-los substàncies innòcues com aire, llet o insulina. Segons han explicat diversos mitjans, els seus companys ja l'havien acusat alguna vegada, però l'hospital no tenia suficients proves per incriminar-la i va obligar-los a disculpar-se amb ella.


Pel que fa als pares de les víctimes, han relatat davant del tribunal les conseqüències traumàtiques que han patit. La majoria ha reconegut haver-se sentit culpables pels fets i haver desenvolupat una gran desconfiança cap a tot el personal hospitalari. A més, alguns d'ells han explicat que la mort dels seus fills va acabar amb el seu matrimoni i que, fins i tot, els va dur a intentar treure's la vida.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: