França vol prohibir la venda dels iPhone 12: per què?

per Redacció, el 13 de setembre de 2023 a les 11:30
El ministre d'Afers Digitals de França, Jean-Noël Barrot, vol retirar l'iPhone 12 del mercat perquè no compleix l'actual normativa europea d'emissió d'ones electromagnètiques.

Concretament, el límit de la taxa d'absorció específica d'ones és de 4 W/kg quan el mòbil és a la mà, i de 2 W/kg quan el mòbil és a 5 mil·límetres del tronc. Segons l'Agència Nacional de Freqüències, però, la taxa de l'iPhone 12 és de 5,74 W/kg en el primer cas, i 1,54 W/kg en el segon.


Així doncs, les autoritats han donat a Apple 15 dies per solucionar aquesta incidència i, si no ho fa, es retirarà l'iPhone 12 del mercat francès. Tot i això, Barrot ha assegurat que l'ordre de retirada es podria estendre al mercat europeu.

Apple, per la seva banda, ha assegurat que l'iPhone compleix els estàndards internacionals i que ja ha facilitat els resultats d'un estudi que ho demostra. En tot cas, l'OMS ha aclarit que fins el dia d'avui no hi ha cap indici que faci pensar que l'exposició a camps electromagnètics de baixa intensitat sigui perillosa per la salut.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: