Els youtubers no estaran obligats a aprendre català per viure a Andorra

per Redacció, el 14 de setembre de 2023 a les 10:45
Ahir, dia 13 de setembre, Andorra va aprovar el projecte de llei que obligarà als residents del país a aprendre català.

Aquesta mesura, però, no s'aplicarà als youtubers, ja que segons ha explicat el cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot, els youtubers són residents sense activitats lucratives. És a dir, resideixen al país, però no hi treballen de manera activa.


Per tant, només hauran d'aprendre català aquelles persones que treballen cara el públic. Tot i això, podran seguir parlant la llengua que vulguin, ja que Andorra sempre ha deixat clar que és un país obert a la immigració i amb moltes persones plurilingües.

L'anunci de la nova llei va causar molta polèmica entre els creadors de contingut residents a Andorra. Alguns es van negar rotundament a aprendre la llengua, mentre que d'altres ho van veure com una oportunitat. TheGref, per exemple, va afirmar que sempre li ha agradat com sona la llengua i, fins i tot, va preguntar als seus seguidors si els agradaria que fes directes en català.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: