La problemàtica japonesa que està arribant a Europa

per Redacció, el 13 de desembre de 2023 a les 08:00
Al Japó hi ha un terme que s'utilitza per definir les persones que passen moltes hores tancades a casa i que eviten socialitzar: Hikikomori.

Normalment, els Hikikomoris són adolescents que es tanquen a l'habitació i es passen el dia jugant al mòbil o a la consola. Eviten tot el que poden el contacte humà i, sovint, aquest comportament és conseqüència d'un dolor emocional.


És important detectar la causa que fa que una persona s'autoaïlli i tractar-la per evitar que la situació es torni crònica. Socialitzar és important per la salut mental i apartar-se de la resta pot comportar depressió i ansietat.

La pandèmia de la Covid-19 va fer augmentar el nombre d'hikikomoris a Espanya, així com a la resta d'Europa i als Estats Units. Si és el teu cas, et recomanem que ho parlis amb una persona de confiança i busquis ajuda professional.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: