Només 3 de cada 10 dones protagonitzen els concerts catalans

per Redacció, el 19 de setembre de 2023 a les 10:00
L'any passat es va assolir gairebé la paritat de gènere envers els festivals i concerts catalans.

Aquest any, però, no està sent així. De fet, coincidint amb el final de l'estiu, rebem la notícia que només un 30% dels concerts han sigut protagonitzats per dones.


Segons Rac1, "dels 632 concerts que s'han fet aquest estiu, només en 200 una dona era la protagonista, en forma de solista o amb el lideratge compartit, com podria ser el cas de grups com Ginestà o Pol Batlle i Rita Payés".

De fet, el Festival White Summer, ubicat a Pals, ha estat l'únic concert amb una programació totalment paritària. Però també ha tingut una gran presència de dones el Festival Portalblau, a l'Escala, amb un 45% de dones a la programació.


En canvi, el Reggaeton Beach Festival de Barcelona ha sigut el festival que ha donat menys veu a les dones, amb tan sols un 14% dels concerts protagonitzats per elles.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: