Logotip de Adolescents.cat

Com influeix la lluna al cicle menstrual?

per Redacció, el 7 de maig de 2024 a les 10:00
Al llarg del temps, s'ha estudiat nombroses vegades la relació entre els cicles menstruals i els cicles lunars degut a les seves similituds: tots dos duren 28 dies i tenen quatre fases.

Segons el neurocientífic Mark Filippi, la lluna afecta la producció de neurotransmissors al cervell, la qual cosa influeix en les nostres emocions. S'ha demostrat també que les fases lunars afecten el nostre organisme i, tot i que no s'ha comprovat, tot apunta que té una gran influència en la menstruació.
  • La lluna nova augmenta els nivells d'acetilcolina, la qual cosa provoca que les emocions s'intensifiquin.
  • La lluna creixent incrementa els nivells de serotonina i el cos té molta energia. Aquesta fase s'associa amb l'etapa fol·licular o proovulatòria.
  • La lluna plena influeix en els nivells de dopamina, amb símptomes molt similars a l'etapa d'ovulació.
  • El quart minvant fa pujar els nivells de noradrenalina, una etapa que s'associa amb la fase lútia del cicle menstrual.

Antigament, la relació entre la lluna i la menstruació era molt més evident. Actualment, amb els canvis en l'alimentació, l'estrès, l'estil de vida i la llum artificial, els nostres cicles s'han tornat més irregulars.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: